Laga mat över eld
Tekniker, utrustning och recept
Eldmat är skriven av Eric Tornblad. Denna bok går igenom de vanligaste eldarna för matlagning, som pagodeld, stjärneld, jägareld och pyramideld. Du får lära dig att använda stekhäll, grillgaller, halster och gjutjärnsgryta. Vid sidan av standardteknikerna beskrivs mer speciella metoder som att tillaga på flat sten eller planka, i röktält, direkt i glöden eller i en grop med heta stenar.
I sista delen av boken hittar du en receptsamling med allt från kolbullar och grönsakssoppa till renskavsgryta och hel kyckling över glöd. Det är bara din egen smak och fantasi som sätter gränserna. Har du provat att baka bullar i glöden eller göra en inbakad pizza på stekhäll?
Författaren Eric Tornblad är friluftskock och entreprenör. Tidigare har han skrivit böckerna Torka mat (2012) och Fjällmat (2014). Bilderna i boken är tagna av fotografen Ida Olsson som spenderar varje ledig sekund ute i skog och mark.
Produktnummer: 1540210
Leverantörens produktnummer: 9789188335234
Artikelnummer: 154021001-no
Kategorier: DamHerrOutdoorCalazoUtrustningFriluftstillbehörBöcker & kartor